fbpx
Сьогодні
19:25 10 Бер 2023

У Великій Британії громадяни росії відмивають доходи від війни в Україні, - Bloomberg

Велику Британію росіяни можуть використовувати, щоб відмивати незаконні доходи від війни в Україні. Як підозрює британський уряд, робити це їм дозволяють слабкі перевірки реєстру компаній.

Про це повідомляє Bloomberg.

Наголошується: британські правоохоронні органи виявили велику кількість фіктивних компаній, зареєстрованих громадянами різних країн за останні роки у Сполученому Королівстві – "ймовірно, з метою відмивання грошей або ухилення від сплати податків".

"Сотні цих фірм називають росіян своїми співробітниками. А деякі компанії, контрольовані Росією, намагаються використати війну в Україні для отримання фінансової вигоди", – йдеться у матеріалі.

Так, наголошується, одна з таких компаній, зареєстрована в Лондоні та внесена до суднових реєстрів як власник зерновоза. Який, за даними аналітиків, підозрюють у незаконному вивезенні зерна з України та порушенні міжнародних санкцій. "За загальнодоступними даними, в останні місяці судно неодноразово проходило через Чорне море", – йдеться в матеріалі.

Крім того, зазначається, кілька інших компаній, які не мають очевидних британських операцій, були зареєстровані за тією ж адресою у Лондоні іншими російськими громадянами. Один із них – співробітник МВС Росії, "домашньою адресою якого вказано квартиру в центрі Москви".

"За останні роки тисячі злочинців зареєстрували фірми у Великій Британії. Вони обрали її, бо заснувати компанію тут дешево, перевірок інформації, яку вони мають надати, відносно мало, а наявність британської адреси надає їм видимості респектабельності", – зазначають автори матеріалу.

При цьому вони наголошують: за словами знайомої з перебігом відповідного розслідування особи, злочинці використовують британські компанії, щоб перевести великі суми грошей до країни та тримати їх там протягом кількох років. "Тоді вони або виводять гроші до того, як їм доведеться подати рахунки до Реєстраційної палати Великої Британії, або подають шахрайські рахунки, які не розкривають реальних активів компанії", – резюмують аналітики.

Довідка

Раніше Велика Британія ввела санкції проти осіб, пов'язаних із великими російськими компаніями. Серед таких – "Газпром", "Росатом", "Ростех" та інші.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: