fbpx
Сьогодні
18:17 09 Бер 2023

Туреччина раптово припинила транзит санкційних вантажів в рф

English version here

Фото: З відкритих джерел

Митна система Туреччини раптово почала блокувати оформлення санкційних вантажів до російської федерації, транзит товарів "паралельного імпорту" зупинився.

Про це повідомило російське видання "Коммерсант", пише Рубрика.

Для учасників ринку такий крок став несподіванкою, наразі вони терміново шукають альтернативні шляхи ввозу підсанкційних товарів до росії.

За їхніми словами, застрягли товари, які йдуть до рф через паралельний імпорт.

"Ще вчора ми почали отримувати повідомлення від агентів про те, що скасовуються раніше узгоджені букінги вильотів. Сказали, що причина полягає в тому, що транзитні для Туреччини вантажі більше не відправляють до Росії.

Вчора ж увечері почали отримувати листи про те, що митна система Туреччини блокує транзитне оформлення вантажів нетурецького походження. Сьогодні вранці спробували ще раз оформити, але система справді все блокує", – розповів гендиректор однієї з російських логістичних компаній Георгій Властопуло.

Деякі співрозмовники видання пов'язують зупинку транзиту санкційних вантажів із недавнім візитом до Туреччини держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Крім цього, видання пише, що тиску зазнають і Об'єднані Арабські Емірати, які стали центром постачання електроніки до росії.

Довідка

росії вдається обходити санкції ЄС та G7, щоб отримати важливі напівпровідники та інші технології для продовження війни в Україні. Сучасні мікросхеми та інтегральні схеми, вироблені в ЄС та інших країнах-союзниках, постачаються до росії через треті країни, такі як Туреччина, Об'єднані Арабські Емірати та Казахстан.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: