fbpx
Сьогодні
13:31 01 Бер 2023

Заяву глав МЗС країн G20 без засудження війни рф Європейський Союз не підтримає, - Reuters

English version here

На зустрічі міністрів закордонних справ "Групи двадцяти" (G20) в Індії делегація Європейського Союзу не підтримає спільну заяву, якщо вона не міститиме засудження війни росії проти України.

Про це інформує агентство Reuters з посиланням на власне джерело, пише ЄП.

Повідомляють, росія заявила, що використає цю зустріч, щоб розповісти світові, хто, на думку Москви, несе відповідальність за політичну та економічну кризу, в якій опинився світ.

У виданні зазначили, окремо глава зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що успіх зустрічі в Нью-Делі буде вимірюватися тим, що вона зможе зробити з війною в Україні та її наслідками.

"Ця війна має бути засуджена. Я сподіваюся, я впевнений, що дипломатичний потенціал Індії буде використаний для того, щоб змусити Росію зрозуміти, що ця війна повинна закінчитися", – заявив журналістам Боррель.

Основні зустрічі G20 відбудуться в четвер після вітальної вечері в середу.

До G20 входять заможні країни G7, а також росія, Китай, Індія, Бразилія, Австралія та Саудівська Аравія, серед інших країн.

Індія як приймаюча сторона заявила, що війна в Україні буде важливою темою для обговорення. Окрім того, "питання, пов'язані з продовольчою, енергетичною та добривною безпекою, вплив конфлікту на економічні виклики, з якими ми стикаємося", також отримають "належну увагу".

Зустріч міністрів закордонних справ відбувається через кілька днів після зустрічі міністрів фінансів країн G20 у Бенгалуру.

Зазначимо, що на якій учасники не змогли досягти консенсусу щодо спільної заяви.

Причиною стало небажання росії і Китаю погоджуватись на прийнятні для інших формулювання щодо війни рф проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: