fbpx
Сьогодні
12:27 01 Бер 2023

Задихніться своїм газом і подавіться своїми ракетами: Кулеба назвав 5 поразок російської федерації

English version here

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Україна пережила зимовий терор російської федерації, та розповів про п'ять поразок держави-агресора.

Про це очільник МЗС написав на своїй сторінці у Facebook.

"1 березня 2023 року Путін зазнав п'ятої великої поразки з дня повномасштабного вторгнення – Україна перемогла його зимовий терор. Ми вистояли найважчу у своїй історії зиму. Нам було холодно і темно, але ми були незламні", — наголосив міністр.

Кулеба підкреслив, що Україну підтримували партнери.

Також зазначив, що Європейський Союз також переміг, оскільки "всупереч московському реготу також не замерз без російського газу".

"Росії – одна порада: задихніться своїм газом і подавіться своїми ракетами", — написав глава МЗС України.

Очільник відомства перерахував ще чотири поразки росії після початку її повномасштабного вторгнення в Україну.

"Перша поразка була тоді, коли ми з перших хвилин наступу не дали Путіну паралізувати нас страхом. Друга – коли ми зірвали план російського бліцкригу. Україна не впала ані за три дні, ані за сім, ані за місяць, ані за рік. І ніколи не впаде.

Третьої поразки ми завдали РФ на дипломатичному фронті: світова коаліція за Україну, резолюції, ізоляція, потоки зброї, санкцій, енергетичної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні.

Четверта поразка – втрата Росією великої частини окупованих територій України внаслідок ефективних дій та контрнаступів ЗСУ і решти Сил оборони України", — зазначив Кулеба.

Глава українського МЗС підкреслив, що до остаточної перемоги ще важкий шлях, але "ми з вами вже знаємо, як перемагати".

Нагадаємо, що Сполучені Штати не очікують від росії значних територіальних здобутків в Україні в найближчій перспективі.

Італійська розвідка вважає, що зараз росіянам потрібна оперативна пауза для підготовки до довгої війни в умовах західних санкцій.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: