fbpx
Сьогодні
19:55 23 Лют 2023

Правоохоронці Молдови затримали двох підозрюваних у підготовці до держперевороту

English version here

Служба інформації та безпеки Молдови (SIS) підозрює агентську мережу, до якої залучені громадяни Молдови та іншої держави у діях щодо державної зради та шпигунства. Вже вдалося затримати та відправити під варту двох осіб, які причетні до підготовки перевороту в країні.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на сторінку Служби інформації та безпеки Молдови.

"Під слідством перебувають п'ять осіб – громадяни Молдови, двоє з яких були затримані та поміщені під варту у грудні 2022 року, а решта троє перебувають у статусі підозрюваних", – поясни правоохоронці.

Ці дії можна кваліфікувати як здійснення "ворожої діяльності проти Республіки Молдова".

Йдеться про дестабілізацію та спроби змінити конституційний порядок у державі шляхом насильства. Згідно з кримінальним законодавством, акти державної зради караються позбавленням волі на строк від 12 до 20 років.

"Розслідуються дії, які почалися з 2020 року як заплановані, так і частково реалізовані дії пов'язані зі сприянням грошовим переказам, розпалюванням міжнаціональної ворожнечі, розпалюванням дестабілізуючих настроїв та нетерпимості стосовно окремих категорій громадян, у тому числі вербуванням людей для участі у масових акціях, схильних до переродження в акти насильства на користь іноземної держави", – додали правоохоронці.

Довідка

Нещодавно українська розвідка перехопила план росії щодо дестабілізації політичної ситуації у Молдові.

Після цього президент Мая Санду заявила про те, що росія хоче за допомогою людей з військовою підготовкою та опозиційних протестів змінити владу в країні.

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявляв, що рф планує захопити аеропорт у Кишиневі для перекидання військ.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: