fbpx
Сьогодні
20:37 20 Лют 2023

Україна готова допомогти Молдові з Придністров’ям, - Зеленський

Фото: president.gov.ua

Якщо росія використає Придністров'я для відкриття ще одного фронту, то Україна буде готовою допомогти Молдові.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Die Welt, пише Рубрика.

"Ми отримали інформацію від наших спецслужб, що Росія хоче скористатися моментом і змінити керівництво Молдови. Ми передали цю інформацію президентці Майї Санду", – зазначив Зеленський.

Він додав, що рф давно це планувала. Але Молдова і рф не мають спільного кордону, а перекидати своїх військових вони могли тільки в аеропорт у Кишиневі.

"Тому вони повинні використати цей аеропорт і всі ресурси Придністров'я. Майя Санду ніколи не просила моєї допомоги, але дякувала за інформацію. Вона дуже добре знає нашу ситуацію. Україна завжди буде готова допомогти Молдові", – заявив президент.

Довідка

Нагадаємо, президентка Молдови Майя Санду заявила, що росія планує здійснити держпереворот у Молдові за допомогою протестів опозиції та із залученням осіб з військовою підготовкою, громадян росії, білорусі, Сербії та Чорногорії. рф розраховує напасти на урядові будівлі і змінити владу у республіці.

Також прем'єр Молдови Дорін Речан заявив, що Придністров'я потрібно демілітаризувати, а російські війська повинні піти.

Своєю чергою прессекретар кремля дмитро пєсков порекомендував молдовській владі бути обережною з оцінкою щодо теми Придністров'я.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: