fbpx
Сьогодні
11:28 23 Лют 2023

У підготовці "провокації" в Придністров’ї рф звинуватила Україну: Кишинів відреагував

English version here

Уранці, 23 лютого, Міноборони російської федерації опублікувало заяву, що нібито українська влада готує провокацію проти Придністров'я. Своєю чергою Кишинів спростувала заяви Москви.

Про це стало відомо з повідомлення відомства РФ та уряду Молдови.

Зазначимо, що 5:10 четверга російське Міноборони звинуватило Україну у "провокаціях". У заяві йде мова, що їх нібито здійснять підрозділи Збройних сил України, зокрема "із залученням націоналістичного формування "Азов"".

Російське відомство заявило, що як "привід для вторгнення" планують інсценування наступу російських військ із території Придністров'я, і для цього українські військові нібито будуть переодягнені у форму військовослужбовців Збройних Сил рф.

У Молдові відразу відреагували на такий закид.

"Державна влада не підтверджує інформацію, поширену сьогодні вранці Міністерством оборони Росії. Закликаємо до спокою та отримання інформації з офіційних та перевірених джерел Республіки Молдова", – зазначили в офіційному повідомленні Кишинева.

Наголошують, що молдавські відомства співпрацюють з іноземними партнерами. Утім, у разі загрози для країни обіцяють проінформувати суспільство про це.

Нагадаємо, минулого тижня президентка Молдови Мая Санду заявила про плани Москви здійснити державний переворот у Кишиневі. Мовляв, за допомогою протестів опозиції росія хоче змінити владу в країні.

Новий прем'єр Дорін Речан заявив, що невизнане Придністров'я має бути демілітаризовано.

Окрім того, російський контингент звідти потрібно вигнати. За його словами, у Молдові – гібридна війна, Москва намагається захопити демократичні процеси та змінити європейський курс країни.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: