fbpx
Сьогодні
11:15 21 Лют 2023

Рекордні показники за всю історію: в Україні провели опитування щодо підтримки вступу до Євросоюзу та НАТО

English version here

Зростання євроатлантичних настроїв в Україні стало одним з прямих наслідків російського вторгнення. Проте у лютому 2023 року ці показники зросли ще: 87% підтримують вступ України в Європейський союз, 86% – в НАТО.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Соціологи зазначають, що українці бачать перемогу не тільки у звільненні територій і знищенні ворога на полі бою. А також і те, що з реальною євроатлантичною інтеграцією країна отримає реальні гарантії безпеки.

Історія з підтримкою вступу до НАТО цікава в динаміці війни.

Фото: Соціологічна група "Рейтинг"

Спочатку був рекордний ріст показника на початку березня (до 76%), потім відбулося падіння наприкінці березня (до 68%). Воно було пов'язане з затримками постачання зброї, а більшість (89%) опитаних вважали, що з міжнародної допомоги Україні найбільше потрібно закриття неба.

Потім, починаючи з літа, на тлі активної міжнародної військової підтримки, українці демонструють рекордні показники підтримки вступу України до НАТО. Вони впритул наблизилися до підтримки вступу України до ЄС.

"Сьогодні, НАТО для українців – це гарантії військової безпеки. Європейський союз – це цінності й економічна безпека",- зазначають автори дослідження.

Фото: Соціологічна група "Рейтинг"

Опитування було проведене 6-7 лютого 2023 року серед 1000 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", підтримка вступу до НАТО за останні місяці знову зросла й у січні 2023 року є найвищою за історію спостережень.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: