fbpx
Сьогодні
14:32 19 Лют 2023

Опитування: понад 80% поляків підтримують політику уряду щодо допомоги Україні

Фото: Wirtualna Polska

У Польщі підтримують дії партії влади "Право і справедливість" та уряду щодо підтримки України на міжнародній арені переважна більшість польського народу.

Про це свідчить опитування агенції United Surveys для порталу Wirtualna Polska.

Соціологи запитали респондентів, як вони оцінюють "політику і дії уряду "Права і справедливості" на міжнародній арені щодо підтримки України і допомоги їй у досягненні перемоги у війні з Росією".

Згідно з результатами опитування, до 80,4% поляків ставляться до політики та дій позитивно, зокрема 32,5% – "безумовно добре", а майже половина респондентів, 47,9%, –"радше добре".

Висловилися негативно лише 11,1% респондентів.

З них 9,2% вважають, що "ПіС" поводиться в цьому питанні "радше погано". А ось 1,9% опитаних пішли ще далі. Вони заявили, що ці дії слід оцінювати "однозначно погано".

Ще 8,5% респондентів у Польщі не змогли визначитися з відповіддю.

"Такі однозначні результати опитування є надзвичайно рідкісними, що також показує, наскільки великою є підтримка створення коаліції проти російських окупантів. І польський уряд, безсумнівно, відіграв у цьому одну з найважливіших ролей", – прокоментували результати опитувань у статті Wirtualna Polska.

Опитування проводилося 3-5 лютого за методикою CAWI&CATI (інтерв'ю з використанням інтернет-засобів і телефона відповідно) в пропорції 50/50.

Нагадаємо, за результатами грудневого опитування 78% поляків погодились із тим, що війна в Україні загрожує безпеці Польщі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: