fbpx
Сьогодні
19:36 17 Лют 2023

лукашенко заявив, що готовий виробляти в білорусі штурмовики Су-25, які "добре себе показали" в Україні

білорусь готова налагодити у себе виробництво штурмовиків Су-25,  модель, яку російська армія використовує на війні проти України.

Про це розповів самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко на переговорах із російським диктатором володимиром путіним 17 лютого

лукашенко сказав: "Ви колись в ЄврАзЕС поставили питання про кооперацію в галузі авіабудування. Так ось я вам повинен доповісти, що білоруси роблять для МС-21 і Superjet 100 (російські пасажирські літаки – ред.) до тисячі вже комплектуючих.

У нас три заводи. Два військових і один цивільний. Вони раніше були ремонтними. Сьогодні вже виробляють комплектуючі. І, як мені доповіли в уряді, готові вийти на виробництво літака Су-25 – штурмовика, який себе добре в Україні показує, робоча конячка".

лукашенко заявив, що Су-25 готові виробляти в білорусі "за відповідної невеликої технологічної підтримки російської федерації".

Довідка

За даними Генштабу ЗСУ, з початку російського вторгнення українська армія збила 298 російських літаків та 287 гелікоптерів.

Днями Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки заявило, що російська авіація продовжує суттєво відставати у війні проти України. Британська сторона припускає, що загалом увесь неушкоджений авіапарк рф нині складається з приблизно 1500 військових літаків з екіпажем.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: