fbpx
Сьогодні
Фото 21:10 09 Лют 2023

ЄС – це Україна, а Україна – це ЄС: Президент України оприлюднив світлини своєї поїздки до Євросоюзу

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Президент України Володимир Зеленський показав кадри свого робочого візиту до країн Європейського Союзу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

"ЄС – це Україна, Україна – це ЄС", написав Зеленський під світлинами.

Нагадаємо, що напередодні Зеленський вирушив у друге закордонне відрядження після початку повномасштабної війни. 8 лютого він побував із робочим візитом у Великій Британії: зустрівся з прем'єр-міністром Ріші Сунаком та уперше — з королем Чарльзом III, а ще відвідав полігон, де українських військових навчають керувати танками Challenger 2.

Також він виступив перед парламентом Великої Британії та заздалегідь подякував за літаки. Прем'єр Великої Британії доручив Міноборони вивчити, які літаки можна передати Україні.

Увечері 8 лютого Зеленський вирушив до Парижа, де зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Зеленський закликав якнайшвидше надати Україні важке озброєння та літаки.

Крім того, Макрон нагородив президента України орденом Почесного легіону — це найвища нагорода у Франції, яку присуджує президент за військові або цивільні заслуги. А зранку 9 лютого Зеленський із Макроном прибув до Брюсселя, де відбудеться саміт ЄС.

9 лютого Президент України Володимир Зеленський виголосив промову у Європарламенті. 

Також, у Брюсселі, Президент України Володимир Зеленський зустрівся особисто з очільником словацького уряду Едуардом Гегером, під час якої обговорили питання надання винищувачів МіГ-29.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: