fbpx
Сьогодні
20:38 09 Лют 2023

Для передачі МіГ-29 Україні прем’єр Словаччини пообіцяв Зеленському "зробити все можливе"

9 лютого, у Брюсселі, Президент України Володимир Зеленський зустрівся особисто з очільником словацького уряду Едуардом Гегером, під час якої обговорили питання надання винищувачів МіГ-29.

Про це повідомляє TASR.

У виданні зазначають, що під час зустрічі Зеленський офіційно попросив Словаччину надати Україні винищувачі МіГ-29 для захисту від російської агресії.

На це Гегер відповів, що Словаччина зробить все можливе, щоб задовольнити це прохання.

На цей момент інших подробиць зустрічі президента України та прем'єра Словаччини не наводять.

Нагадаємо, у грудні минулого року міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер заявив, що його країна планує передати Україні свої винищувачі МіГ-29. Тоді він зазначив, що приготування для цього можуть початися найближчими тижнями.

А міністр оборони країни Ярослав Надь раніше підтверджував, що Братислава готова обговорити передання Україні своїх МіГ-29.

Нагадаємо, з 1 вересня 2022 року польські винищувачі почали чергувати у повітряному просторі Словаччини згідно з домовленістю між Варшавою і Братиславою щодо захисту повітряного простору Словаччини.

Вважалося, що ця угода відкриває шлях для передачі словацьких МіГ-29 Україні, а Словаччина отримає замість них західні винищувачі.

Довідка

Нагадаємо, що 9 лютого Зеленський із Макроном прибув до Брюсселя, де відбудеться саміт ЄС.

Цього дня Президент України Володимир Зеленський виголосив промову у Європарламенті. 

Також у Брюсселі Глава України зустрівся із лідерами європейських країн та Верховним комісаром ЄС із питань закордонних справ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: