fbpx
Сьогодні
Відео 10:04 09 Лют 2023

Макрон нагородив Зеленського орденом Почесного легіону: "Данина поваги Україні та її народу"

Президент Франції Еммануель Макрон нагородив президента України Володимира Зеленського орденом Почесного легіону – це найвища нагорода у Франції, яку присуджує президент за військові або цивільні заслуги.

Про це Макрон повідомив у Twitter.

"Це данина поваги Україні та її народу. Шана тобі, дорогий Володимире, за твою мужність і відданість", — написав президент Франції.

Також Макрон зазначив, Україна ніколи не буде самотньою, оскільки вона бореться за мир і несе цінності Європейського союзу, а також гарантував, що країна може розраховувати на Францію.

Нагадаємо, 8 лютого Зеленський прибув до Франції, де зустрівся з Макроном і Шольцом.

Довідка

Орден Почесного легіону (фр. Ordre national de la Légion d'honneur) — найвища нагорода у Франції, яку присуджує президент республіки за військові або цивільні заслуги (найвища нагорода за цивільні заслуги). Легіон засновано 19 травня 1802. Декретом Наполеона Бонапарта від 14 липня 1804 "Про відзнаки членів Почесного Легіону" встановлено орден Легіону. Девіз ордену — Honneur et patrie ("Честь і Вітчизна"). Його резиденція — Палац Почесного легіону на лівому березі Сени в Парижі.

Згідно з кодексом Почесного легіону і військової медалі ця почесна організація має статус і права юридичної особи. Приналежність до ордена є вищою відзнакою пошани і офіційного визнання особливих заслуг у Франції.

Орден має три ступені і два достоїнства: ступінь Кавалер, ступінь Офіцер, ступінь Командор, достоїнство Великий Офіцер і найвище достоїнство — Великий Хрест.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: