fbpx
Сьогодні
Відео 16:01 08 Лют 2023

У нас є свобода, дайте нам крила, щоб захистити її: Президент України у парламенті Британії закликав надати ЗСУ винищувачі

English version here

Під час зустрічі з Прем'єр-міністром Ріші Сунаком Президент України Володимир Зеленський говорив про оборонне співробітництво.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

"В Україні сьогодні кожен пілот повітряних сил – це король, для нас, звичайно. Оскільки їх мало і вони цінні для нас.. Я вважаю це символом нашої нової коаліції, коаліції літаків. Нам потрібні бойові літаки, літаки – це крила для свободи. Ви та ми вже воювали проти зла. Ми маємо досвід перемог перед таким злом", – заявив він.

Президент України також передав спікеру парламенту шолом українського льотчика

"Пишаюсь нашими повітряними силами і я привіз подарунок до Великої Британії… На ньому написано "Ми маємо свободу дайте нам крила, щоб захистити її", – прокоментував Зеленський.

Зеленський поінформував Прем'єр-міністра Великої Британії про ситуацію на фронті. Розповів про потреби Збройних сил України в озброєнні і військовій техніці.

"Україні важливо отримати необхідну зброю від наших союзників, щоб зупинити російський наступ та звільнити всі тимчасово окуповані українські території", зазначив Президент.

Український лідер подякував британському Прем'єру за суттєву та дуже важливу підтримку та допомогу країні під час російської агресії.

"Дякую британському народу та окремо Ріші Сунаку за зусилля щодо зміцнення обороноздатності України, за надану гуманітарну та фінансову допомогу після початку повномасштабної агресії, за підтримку українців, які вимушено покинули свої домівки через російську війну", підкреслив Зеленський.

Як писала Рубрика, раніше Сунак зустрів Зеленського в аеропорту Станстед після прибуття. Британські ЗМІ відзначили, що це незвичний крок для британського прем'єра. Зазвичай лідерів зустрічають представники урядового офісу.

Очікують, що прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак оголосить про розширену програму підготовки українських військ, а також про поставку Києву далекобійної зброї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: