fbpx
Сьогодні
Відео 08:32 09 Лют 2023

Зеленський прибув до Парижа та зустрівся з Макроном і Шольцом

English version here

Президент України Володимир Зеленський після візиту до Великої Британії прибув до столиці Франції. У Єлисейському палаці Зеленський зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Відео зустрічі оприлюднили в телеграм-каналі Зеленського.

Емманюель Макрон розмістив відео зустрічі з Зеленським у твіттері й написав: "Ласкаво просимо до Парижа, любий друже! Україна може розраховувати на Францію".

Під час спільної пресконференції Володимир Зеленський зазначив, що приїхав до Франції, "щоб посилити нашу континентальну єдність", а також щоб подякувати за підтримку, адже "щирість формує альянси, а вдячність зцементовує їх".

Український президент додав, що Україні зараз потрібна зброя для миру, щоб зупинити війну, яку розв'язала Росія, а Франція та Німеччина мають потенціал, щоб змінити ситуацію.

"Саме так я бачу сьогодні наші переговори. Все очевидно: що раніше Україна зможе отримати потужну далекобійну зброю, що раніше наші пілоти зможуть отримати сучасні літаки, що міцнішою буде наша танкова коаліція, то швидше закінчиться ця агресія Росії і ми повернемо Європі впевнений мир", – сказав Зеленський.

"Україна вміє бути сильною і вдячною, наші друзі вміють бути принциповими і щирими. Вірю, що сьогодні ми посилимо нашу оборонну, санкційну й політичну єдність, і саме тому я зараз тут", – додав він.

Як повідомило раніше видання The Guardian, після візиту до Великої Британії у середу, 8 лютого, Володимир Зеленський прилетів до Парижа. Літак з українським президентом приземлився в аеропорту "Орлі". Його зустрів міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню.

Як зазначає видання, в Парижі Зеленський має зустрітися з президентом Франції Макроном і канцлером Німеччини Шольцом.

Довідка

Президент України Володимир Зеленський 8 лютого прибув до Великої Британії для зустрічі з прем'єр-міністром Ріші Сунаком і королем Чарльзом III. Також він виступив у британському парламенті, де закликав до створення коаліції літаків та заявив, що це – "крила для свободи". Окрім того, Зеленський відвідав британську військову базу, де готуються українські воїни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: