fbpx
Сьогодні
14:39 05 Лют 2023

40% споживачів Одеси досі без світла: електроенергію обіцяють вмикати по 2 години

English version here

Фото: Сергій Крук

В Одесі через масштабну аварію на одному з енергетичних об'єктів до 40% споживачів досі залишаються без електрики. Однак відсьогодні мешканцям міста обіцяють давати світло по 2 години.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та Фейсбук голови ДСНС Сергія Крука.

Зазначимо, що Шмигаль провів нараду з Одеською ОВА щодо ситуації з електропостачанням в Одесі та Одеському районі.

"В місті все ще до 40% споживачів (280 тис.) залишаються без електропостачання, діють екстрені відключення. Але за вечір та ніч вдалося відновити постачання світла понад 200 тисячам абонентів та критичній інфраструктурі", – написав він.

Прем'єр повідомив, що фактично 90% котелень централізованого постачання вже запущені. Також він наголосив, що ведеться робота з підключення до генераторів локальних котелень.

Окрім того, цілодобово тривають ремонти на підстанції, де напередодні сталася технологічна аварія.

При цьому у ДТЕК повідомили, що відсьогодні в Одесі та Одеському районі почнуть вмикати світло по 2 години.

"Вивільненої потужності вистачить, щоб вже сьогодні забезпечувати світлом побутових споживачів в Одесі та Одеському районі кожні 2 години через 8 годин без світла", – сказано у повідомленні.

Повідомляють, що зараз це той максимум, яким можна забезпечити все наявне та справне енергетичне обладнання регіону.

При цьому зазначають, що коли в місто будуть доставлені всі анонсовані генератори, перерва в електропостачанні почне скорочуватися.

Нагадаємо, що до Одеси прямують потужні генератори, які допоможуть у живленні критичної інфраструктури. Вони дадуть змогу під'єднати до електропостачання більше споживачів.

Понад 25 з них вже надійшло, ще близько 50 в дорозі. Прем'єр також доручив вивчити можливості зі встановлення додаткових джерел генерації безпосередньо в Одесі.

При цьому голова ДСНС Сергій Крук повідомив, що відомство направило до Одеси 39 силових електрогенераторів та 20 "Пунктів незламності". Там також було створено резерв генераторів малої потужності.

ДТЕК також повідомило про направлення до міста 15 потужних генераторів.

Окрім того, в ОВА відзначили, що на цей момент в Одеському районі розгорнуто 337 "Пунктів незламності", 295 з них – в Одесі.

Аварія на електропідстанції в Одесі

Як писала Рубрика, зранку, 4 лютого, сталася друга за добу масштабна аварія на підстанції в Одесі. Унаслідок цього місто й частина Одеського району були тимчасово знеструмлені.

Згодом до електропостачання вдалося підключити критичну інфраструктуру. Зокрема, системи водопостачання, водовідведення та теплозабезпечення.

За інформацією Одеської ОДА, станом на вечір 4 лютого світла не було майже у 500 тисяч абонентів.

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні уряду створили штаб, який займатиметься подоланням наслідків масштабної енергоаварії в Одесі, що сталася на високовольтній підстанції 3 та 4 лютого, викликавши масштабну пожежу.

Аварія спричинила значні ушкодження, але критичну інфраструктуру вже вдалося підключити до енергопостачання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: