fbpx
Сьогодні
14:59 04 Лют 2023

Аварія в Одесі на електропідстанції: уряд утворив штаб з приводу масштабної технологічної катастрофи

English version here

Фото: Укренерго

На позачерговому засіданні уряду створили штаб, який займатиметься подоланням наслідків масштабної енергоаварії в Одесі, що сталася на високовольтній підстанції 3 та 4 лютого, викликавши масштабну пожежу.

Про це прем'єр-міністр України Шмигаль написав у Телеграм.

Зазначимо, що очільник Кабміну Денис Шмигаль доручив утворити цілодобовий штаб на чолі з міністром енергетики, за участі в. о. міністра внутрішніх справ, голів ДСНС та ОВА, керівника "Укренерго", представників Мінінфраструктури.

"Сьогодні на Одещині сталася технологічна аварія на одній із високовольтних підстанцій, неодноразово пошкодженій внаслідок російських атак.

В Одесі та прилеглих районах застосовані аварійні відключення. Ситуація складна, масштаб аварії суттєвий, швидко відновити енергоживлення — зокрема критичної інфраструктури — неможливо", – написав він.

Прем'єр також додав, що зараз необхідно заживити критичну інфраструктуру та багатоквартирні будинки, опалення яких залежить від електропостачання.

"Доручив протягом доби завезти до Одеси всі потужні генератори, які є в наявності у Міненерго.

Також у місто має бути перевезена газотурбінна електростанція потужністю 25 МВт, надана нашими партнерами зі США. Дав також завдання МЗС звернутися до Туреччини по додаткову підтримку у вигляді суден-електростанцій", – додав очільник уряду.

Задля координації роботи у місто вирушили міністр енергетики та керівник "Укренерго".

Нагадаємо, зранку 4 лютого сталася масштабна аварія на підстанції НЕК Укренерго. Одеса та частина Одеського району тимчасово знеструмлені.

Масштабна аварія на підстанції, яка заживлює Одесу, сталася через вихід з ладу обладнання, яке неодноразово відновлювали після ракетних атак росіян.

Як писала Рубрика, тимчасово знеструмлені три райони Одеси та частина Одеського району внаслідок масштабної аварії на підстанції, що сталася вчора, 3 лютого.

Знеструмлені об'єкти критичної інфраструктури, промисловість і побутові клієнти в Суворівському, Приморському та Малиновському районах.

Довідка

Раніше в "Укренерго" заявили, що в Україні зростає споживання електроенергії. Причина — похолодання. Тому є небезпека, що ліміти в регіонах перевищать і застосують обмеження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: