fbpx
Сьогодні
16:55 01 Лют 2023

СБУ оприлюднила офіційні причини обшуків у Коломойського

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила схеми з привласнення 40 мільярдів гривень на "Укрнафті" та "Укртатнафті". На цих підприємствах також ухилялися від сплати податків й відмивали гроші.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Рубрика.

Розслідують 10 епізодів схеми з привласнення та відмивання 40 мільярдів гривень колишнім менеджментом "Укрнафти" та "Укртатнафти". Ідеться про виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, що дозволило ухилитися від сплати податків і призвело до знецінення активів компанії. Слідство вважає, що схема працювала в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній.

СБУ спільно з Бюро економічної безпеки провели низку обшуків за місцем проживання фактичних власників і топменеджменту фінансово-промислової групи, до якої входять "Укрнафта" та "Укртатнафта", а також за адресами ймовірного зберігання нафтопродуктів у різних регіонах України. Керівникам "Укртатнафти" оголосили про підозри.

Довідка

Коломойський є співвласником "Укрнафти". Його структурам належало 42% акцій

У грудні 2020 року "Укрнафта" погасила "історичну" податкову заборгованість перед державою – 28,9 мільярда гривень.

У вересні 2022 року Національне антикорупційне бюро повідомило посадовцям "Укрнафти" та директорам кількох підприємств про підозру в розкраданні майна компанії та коштів на 13,3 мільярда гривень

7 листопада 2022 року за підсумками засідання Ставки верховного головнокомандувача акції компаній "Укрнафта", "Укртатнафта", "Запоріжтрансформатор", "АвтоКрАЗ" і "Мотор Січ" були примусово відчужені у власність держави.

1 лютого Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки провели обшуки у бізнесмена Ігоря Коломойського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: