fbpx
Сьогодні
10:56 01 Лют 2023

У Коломойського СБУ та БЕБ проводять обшуки, – ЗМІ

1 лютого, співробітники Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки прийшли з обшуком до бізнесмена Ігоря Коломойського. На цей момент слідчі дії проводять в помешканні.

Про обшуки LB.ua повідомили джерела в правоохоронних органах.

Зазначають, що деталі зʼясовують.

Розслідування стосується махінацій навколо "Укртатнафти" та "Укрнафти".

За інформацією джерела, йдеться про розтрату нафтопродуктів на 40 млрд гривень та ухилення від сплати митних платежів на величезні суми.

Нагадаємо, 18 вересня стало відомо, що детективи НАБУ провели обшук в Коломойського за місцем його проживання на курорті Буковель.

Обшук відбувався у справі Укрнафти, що нині перейшла в управління держави. Раніше її співвласником був Коломойський.

Коломойський, обшук

Фото: З соцмереж

У листопаді на Кременчуцькому НПЗ, СБУ та БЕБ провели обшуки для перевірки інформації про багатомільйонні ухилення менеджментом компанії від сплати обов'язкового акцизного збору за 2022 рік.

Коломойський, обшук

Фото: З соцмереж

Окрім того, США звинувачують бізнесмена в розкраданні мільярдів доларів із ПриватБанку і використанні компаній для відмивання цих грошей у США та в усьому світі.

Міністерство юстиції США подало вже чотири позови про компенсації активів Коломойського і його партнера Боголюбова. До того ж, проти нього застосовані санкції, що унеможливлюють для бізнесмена і членів його сім'ї в'їзд до Сполучених Штатів.

Коломойський заперечує звинувачення. За його словами, всі інвестиції у США були зроблені з власних коштів, отриманих у 2007-2008 роках за угодою з компанією "Євраз". А також і з доходів інших бізнесів, що зберігалися у ПриватБанку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: