fbpx
Сьогодні
13:50 31 Січ 2023

Понад 40 боїв з військами рф відбулося під донецьким Бахмутом за добу, - Череватий

На Донеччині поблизу Бахмута за добу відбулися 42 бойових зіткнення між українськими військами та російськими загарбниками.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Східного угруповання ЗСУ Сергія Череватого в ефірі національного телемарафону.

"Бахмут продовжує бути одним із головних напрямків удару противника. Там вони 197 разів (30 січня – ред.) завдавали удару ствольною реактивною артилерією по наших позиціях. Відбулося 42 боєвих зіткнення.

За добу було вбито 277 ворогів, 258 отримали поранення", підкреслив Череватий.

Речник Східного угруповання додав, що до Бахмута регулярно доставляють спорядження та боєприпаси. Череватий також додав, що поблизу Лиману на Донеччині росіяни намагаються перехопити ініціативу.

Як інформувала Рубрика, керівник Головного управління розвідки генерал-майор Кирило Буданов вважає, що цього року росія, ймовірно, зосередиться на окупації більшої території у Донецькій та Луганській областях.

Зазначимо, 29 січня аналітики з ISW повідомили, що військовослужбовці російської армії, ймовірно, замінюють виснажені сили найманців з ПВК "Вагнер", щоби посилити наступ на Бахмут.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 127 з половиною тисяч вояк, лише за минулу добу близько 850 загарбників.

Нагадаємо, що на Донеччині та Луганщині минулої доби українським захисникам вдалося відкинути атаки російських військ в районах 13 населених пунктів.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 4 удари по районах зосередження ворога.

Своєю чергою підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • 3 пункти управління,
  • 4 райони зосередження,
  • 2 склади боєприпасів окупантів.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: