fbpx
Сьогодні
12:20 31 Січ 2023

Буданов: щоб до літа Крим повернути додому, потрібно зробити все можливе

Цього року росія, ймовірно, зосередиться на окупації більшої території у Донецькій та Луганській областях.

Так вважає керівник Головного управління розвідки генерал-майор Кирило Буданов, повідомивши про це в інтерв'ю Washington Post.

Очільник ГУР наголосив, що відновлення наступу з Білорусі є малоймовірним. Буданов наголосив, що такий крок може свідчити лише про намір відвернути й розділити сили оборони.

Голова української розвідки також додав, що "ми маємо зробити все, щоб до літа Крим повернувся додому".

Керівника ГУР запитали чи спонукатиме вхід українських військ до окупованого Криму президента рф володимира путіна застосувати ядерну зброю.

На що Буданов відповів: "Це неправда. І Крим нам повернуть. Я вам більше скажу: все почалося в Криму у 2014 році, і на цьому все закінчиться".

"Це тактика лякання. Росія – країна, від якої можна очікувати багато чого, але не відвертого ідіотизму. Вибачте, але цього не станеться.

Завдавання удару призведе не просто до військової поразки Росії, а до розпаду Росії. І вони це дуже добре знають", резюмував Буданов.

Раніше глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що Україна поверне Крим комбінованим шляхом.

Як писала Рубрика, що колишній директор Центрального розвідувального управління США генерал Девід Петреус вважає. що під час можливого наступу навесні чи влітку ЗСУ можуть перерізати сухопутний коридор до окупованого Криму. А потім перервати його забезпечення через Керченський міст.

Через це півострів стане ізольованим, що призведе до початку його звільнення від загарбників.

Нагадаємо, на думку генерала Бена Годжеса, битва за Крим стане ключовою у війні росії проти України. Він також вважає, що Україна може звільнити острів протягом 2023 року.

"Визначальним майданчиком у цій війні є Крим. Уряд України розуміє, що не може погодитися на збереження росією контролю над Кримом. Україна не буде в безпеці й не матиме змоги відбудувати свою економіку, поки Росія зберігає Крим", — йдеться в повідомленні.

Він переконаний, що в найближчі кілька місяців Україна створюватиме умови для можливого звільнення півострова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: