fbpx
Сьогодні
12:58 07 Січ 2023

До України надійшли від Об'єднаних Арабських Еміратів 2500 генераторів

English version here

У межах гуманітарної допомоги на 100 мільйонів доларів Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) у грудні та січні передали Україні 2500 генераторів.

Про це повідомив Фонд державного майна України.

У відомстві розповіли, що перші 1200 генераторів Україні надали у грудні.

Як писала Рубрика, їх відправили в регіони, які найбільше постраждали від російської агресії — в Херсонську, Донецьку, Луганську, Одеську, Миколаївську, Запорізьку та Київську області.

Там ці прилади передали для користування закладам охорони здоров'я, освіти та об'єктам критичної інфраструктури.

Своєю чергою про передання другої партії з 1300 генераторів Фонд держмайна повідомив 6 січня. Їх уже доставляють у регіони, які постраждали від російської агресії.

Мова йде про побутові генератори потужністю від 3,5 до 8 кіловатів. Державна міністерка з питань міжнародного співробітництва Рім бінт Ібрагім Аль Хашим сказала, що ця допомога Україні "випливає з віри ОАЕ у важливість людської солідарності, особливо у випадках конфлікту".

А також є частиною постійних зусиль країни щодо пом'якшення гуманітарних наслідків, спричинених війною.

Раніше Об'єднані Арабські Емірати відправили вісім літаків із 360 тоннами продовольства, медичної допомоги й автомобілі швидкої допомоги для підтримки вимушених українських переселенців у Польщі, Молдові та Болгарії.

Ситуація з постачанням електрики в Україні

Енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, а також 5, 16, 29 та 31 грудня. Також об'єкти інфраструктури атакували дронами.

В "Укренерго" 6 січня зазначили, що в Україні очікується значне похолодання, яке призведе до збільшення споживання електрики.

У такому разі енергетична система не зможе покрити всі потреби споживачів через пошкодження та окупацію низки електростанцій.

Компанія нагадує, що енергомісткими приладами потрібно користуватися почергово.Це дає змогу знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмежень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: