fbpx
Сьогодні
10:21 03 Січ 2023

ОВА: на Луганщині війська рф заблокували село, місцевих звинувачують у допомозі ЗСУ

Фото: Телеграм / Сергій Гайдай

Поблизу Старобільська Луганської області російські агресори проводять фільтраційні заходи у селі Половинкине через нібито допомогу місцевих мешканців українським Збройним силам.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Луганської ОВА.

"Начебто для "фільтраційних заходів" ворог заблокував село Половинкине поблизу Старобільська. Причиною стали успішні прильоти по позиціях росіян – окупанти звинувачують місцеве населення у допомозі ЗСУ. У результаті рейду вже 30 мешканців села вивезено до Луганська", зазначили у повідомленні.

В адміністрації також наголосили, що водночас лікарні обласного центру переповнені пораненими росіянами.

В ОВА ще додали, що на Біловодщину звозять виключно поранених зеків, які були засуджені або за вбивство, або за зґвалтування.

Ситуація у Біловодську стає напруженою, бо місцеві так звані "правоохоронці" не можуть гарантувати безпеку цивільному населенню, підкреслили у адміністрації.

В ОВА нагадали, що з 1 січня на тимчасово окупованих територіях росіяни заборонили обіг гривні. Але місцеві мешканці ігнорують це. Гривні продовжують приймати на ринках та у маленьких крамницях.

Як писала Рубрика, за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки, Макіївки, Площанки та Білогорівки.

На Куп'янському напрямку росіяни обстрілювали з артилерії райони Новоселівського, Андріївки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку з танків, мінометів, ствольної артилерії росіяни відкривали вогонь по Макіївці, Площанці, Невському, Червонопопівці, Діброві.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Також 2 січня українські захисники збили ворожий гелікоптер Ка-52 та 3 розвідувальних БпЛА типу "Орлан-10".

А підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили район зосередження живої сили та військової техніки противника, а також радіолокаційну станцію окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: