fbpx
Сьогодні
13:02 29 Гру 2022

Генштаб: на Луганщині українські Збройні сили за тиждень просунулася на понад 2 км до Кремінної

Фото: Getty Images

У напрямку міста Кремінна на Луганщині українські захисники за минулий тиждень просунулися на 2,5 км.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадного генерала Олексія Громова на брифінгу 29 грудня.

"Наші воїни продовжують наступальні дії в районі міста Кремінна. Протягом тижня захисники України просунулися до 2,5 км в напрямку зазначеного населеного пункту", повідомив генерал.

Громов додав, що на фоні цих подій серед офіцерського складу другого армійського корпусу рф, який дислокується у Луганську, ходить інформація про "поступову підготовку оборонних рубежів навколо Луганська".

За інформацією Генштабу, росіяни зазначають: якщо ЗСУ прорвуть оборонні рубежі на рівні "Сватове – Кремінна" і відповідно бойові дії перенесуться до Луганська, то значна частина підрозділів окупантів – особливо мобілізовані – планують здаватися у полон.

Як писала Рубрика, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що біля міста Кремінна відбуваються запеклі бої. Росіяни стягують тули багато сил і засобів, намагаючись втримати місто, але деокупація цього населеного пункту може бути вже на початку 2023 року.

Нагадаємо, що з початку російської агресії, українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 104 500 вояк, лише за минулу добу майже 800 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: