fbpx
Сьогодні
18:53 02 Січ 2023

Генштаб: російські загарбники зазнають великих втрат та не полишають намірів просунутися на двох напрямках

російські окупанти продовжують зосереджуватися на веденні наступальних дій на Бахмутському. А також намагаються покращити тактичне становище на Куп'янському та Авдіївському напрямах, та при цьому втрачають багато живої сили.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Противник завдав ракетного та 28 авіаційних ударів. Слід зазначити, що 27 авіаційних ударів російські окупанти завдали цивільної інфраструктури, використовуючи БПЛА "Шахед-136". Всі дрони були збиті.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без істотних змін. Ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямах обстрілу зазнали райони населених пунктів Єлині Чернігівської області; Травневе – Сумський, а також Стрілка, Стариця, Вовчанськ та Кам'янка у Харківській області.
  • На Куп'янському напрямку ворог обстріляв з мінометів та реактивної артилерії райони Новомлинська, Лимана Першого, Ольшаної, Куп'янська, Орлянки, Котлярівки Харківської області та Андріївки та Стельмахівки Луганської області.
  • На Лиманському напрямку під вогонь противника потрапили Макіївка, Червонопопівка та Діброва у Луганській області, а також Терни на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку окупанти продовжують обстрілювати райони населених пунктів Спірне, Білогорівка, Веселе, Соледар, Бахмут, Костянтинівка, Ступочки, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.На Авдіївському напрямку ворожий вогонь зафіксовано у Бердичах, Авдіївці, Георгіївці, Мар'їнці та Водяному Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку під вогневий вплив потрапили Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка та Времівка на Донеччині.
  • На Запорізькому напрямку ворог завдав вогненної поразки районами населених пунктів Новополь Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпільське, Чарівне, Новоданилівка, Оріхів, Малі Щербаки, Степове, Кам'янське та Плавні Запорізької області та Мусіївка на Дніпропетровщині.
  • На Херсонському напрямку противник продовжує обстріл населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, від артилерійських обстрілів постраждала громадянська інфраструктура Херсона, Антонівки та Берислава. Є поранені серед мирного населення.

31 грудня, в районі зосередження у населеному пункті Макіївка Донецької області, було знищено та пошкоджено до 10 одиниць ворожої військової техніки різних типів, втрати особового складу ворога уточнюються.

Українська авіація протягом доби завдала

  • 10 ударів по районах зосередження ворога
  • 5 – за позиціями його зенітно-ракетних комплексів.

.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: