fbpx
Сьогодні
11:17 27 Гру 2022

Гайдай: на Луганщині поблизу Кремінної продовжуються важкі бої, окупанти стягують велику кількість резервів та техніки

Фото: Телеграм / Сергій Гайдай

На Луганщині за понад місяць російські загарбники змогли збудувати дуже потужну оборону, тому у районі Кремінної тривають дуже важкі бої. Росія стягує до цього міста величезну кількість резервів і техніки.

Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай вранці 27 грудня в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Очільник області зазначив, що окупаційні війська втрачають у протистоянні на цьому напрямку сотні чи навіть тисячі вояк, але постійно оновлюють свої сили.

"Все одно підвозять нові й нові [сили]. Тому що розуміють, що, втративши Кремінну, в принципі в них вся лінія оборони посиплеться. Тяжко дається кожен метр", повідомив про оперативну обстановку Гайдай.

Чиновник нагадав, що загарбники розставили дуже багато мін (багато ділянок мінували дистанційно) та обстрілюють позиції Сил оборони зі зброї великих калібрів.

Однак, зі слів голови ОВА, успіх на цій ділянці фронту на боці ЗСУ.

Очільник області також повідомив, що у районі Сватового ситуація схожа, наші військові зірвали плани окупантів із контрнаступу.

"Бо планувало російське командування контрнаступ для того, щоб десь, можливо, здобути локальний успіх. Але все це бачило наше командування", зазначив Гайдай.

Що стосується Білогорівки, то ситуація там важка. Після артилерійських обстрілів по 10-20 військових рф регулярно намагаються йти там у наступ, але ЗСУ відбивають атаки.

Нагадаємо, полковник Збройних сил Австрії Маркус Райзнер вважає, що українські війська взимку продовжать контрнаступ і змусять російську армію зайняти оборонні позиції. Окупанти оборонятимуться та сподіватимуться на те, що ЗСУ до весни ослабнуть.

На думку міністра оборони Олексія Резнікова російські війська готуються до нового масштабного наступу в лютому наступного року.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist заявив, що росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів, глава ЗСУ не сумнівається, що вони знову підуть на Київ.

За його словами, вже в січні, але швидше за все навесні, рф може розпочати великий наступ з Донбасу на сході, з півдня або навіть з білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: