fbpx
Сьогодні
09:33 25 Гру 2022

У різдвяному привітанні Шимоніте закликала підтримувати громадян України

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте привітала своїх співгромадян з Різдвом та згадала також про Україну, зазначивши, що святкова ялинка у Бучі є сильним символом надії на перемогу над темрявою.

Про це повідомляє портал Delfi.

"Дорогі, хочу привітати всіх Вас із Різдвом. Це свято надії, віри та спільності, яке народжується в серці кожного з нас, і жодна суєта чи випробування не можуть позбавити нас цього свята", наголосила Інгріда Шімоніте.

Прем'єрка закликала в цей святковий період потрібно бути вдячними за те, що в нас є.

"Треба щиро вірити, що навіть найтемніші хмари не завадять нам побачити зірку надії, якщо будемо уважно вдивлятися в небо. Для мене суть Різдва найбільше відкривається в Бучі, в Україні, там стоїть ялинка, вогні на якій запалюють серця місцевих мешканців", – сказала прем'єрка.

Вона також зауважила, що це сильний символ надії на перемогу перед будь-якою темрявою.

"Зустріньмо Різдво з почуттям любові, віри й співчуття до тих, кому зараз особливо важко. Підтримуймо жителів України, чим можемо. Це найкращий подарунок людяності та надії на те, що разом ми можемо розвіяти навіть найчорніші хмари", підкреслила Шімоніте.

Очільниця литовського уряду зауважила, що люди, ділячись з іншими, стають сильнішими та закликала не забувати у свято про тих, кому зараз важлива допомога.

"Бажаю, щоб у Новому році ми впустили світло надії, яке буде супроводжувати на шляху рішучості, спільності, турботи одне про одного. Будьте здорові, безпечні та щасливі", побажала прем'єрка Литви.

Нагадаємо, у традиційному зверненні з нагоди Різдва президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав співгромадян продовжувати виявляти солідарність з Україною.

Також, у переддень Різдва Міністерство оборони Великої Британії звернулося до Збройних сил України з привітанням.

Як писала Рубрика, Президент Володимир Зеленський привітав християн західного обряду з Різдвом Христовим та наголосив, що цьогоріч усі свята для українців мають гіркий присмак через розв'язану росією повномасштабну війну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: