fbpx
Сьогодні
16:30 25 Гру 2022

У Німеччині кліматичні активісти планували зірвати проведення телевізійної різдвяної служби

Фото: Spiegel

Планам кліматичних активістів організації "Останнє покоління" (Letzten Generation) зірвати телевізійну різдвяну службу запобігла німецька поліція.

Про це повідомляє Spiegel.

У виданні зазначили, що оскільки були ознаки запланованої акції напередодні Різдва в церкві Воскресіння Христового в Штутгарті-Мерінгені, служба була записана напередодні Про це повідомили в поліції.

Проте, вісім активістів кліматичної групи опівдні у суботу з'явилися перед церквою у Штутгарті, щоб здійснити заплановану акцію на службі, яка мала транслюватися в прямому ефірі.

Але їх чекала не пряма трансляція, а церква була зачинена. Парафіяльне управління викликало поліцію.

Прибувши на місце, правоохоронці виявили двох потенційних порушників громадського порядку, яких, провівши бесіду, відпустили.

кліматичні активісти

Фото: REUTERS/Christian Mang

Довідка

Нагадаємо, активісти "Останнього покоління" останнім часом регулярно влаштовують акції привернення уваги у музеях і картинних галереях, приклеюючи себе до експонатів або обливаючи їх фарбою, але так, щоб не пошкодити.

 4 листопада у Римі кліматичні активістки облили овочевим супом полотно Вінсента ван Гога "Сіяч" та приклеїли себе до стіни; захищена склом картина не постраждала.

У Іспанії, 5 листопада, в мадридському музеї Прадо кліматичні активісти приклеїли себе до рам двох всесвітньо відомих картин іспанського майстра Франсіско де Гойї, таким чином проявляючи стурбованість до надзвичайної кліматичної ситуації в країні.

Як писала Рубрика, 13 грудня прокуратура Німеччини провела обшуки у домівках кліматичних активістів з ініціативи "Останнє покоління" (Letzte Generation).

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: