fbpx
Сьогодні
14:53 13 Гру 2022

У групі кліматичних активістів Німеччини поліція провела обшуки

Фото: Spiegel

У Німеччині прокуратура провела обшуки у домівках кліматичних активістів з ініціативи "Останнє покоління" (Letzte Generation).

Про це повідомляє Spiegel.

Інформуєть, що причиною розслідування могли стати акції активістів довкола нафтопереробного заводу у Бранденбурзі в квітні-травні 2022 року.

Тоді учасники ініціативи неодноразово перекривали аварійні клапани на нафтопроводі з Ростока до міста Шведт.

Зазначають, що обшуки відбулися в одинадцяти місцях по всій території Німеччини у зв'язку з розслідуванням, яке почала прокуратура.

Мова йде про "початкову підозру у формуванні чи підтримці злочинного угрупування, зриві адміністративних послуг, недозволеному проникненні у приміщення й примусі", повідомив прокурор Кіріл Клемент.

З його слів, потенційно звинувачення загрожує більш як десятку людей. Він не став вдаватися у деталі обшуків, зазначивши лише, що затримань при цьому не було.

Ініціатива у своєму Twitter теж повідомила про обшуки. Вони зазначили, що вони почалися з 5 ранку і в активістів вилучили ноутбуки, мобільні телефони і постери.

Одна з речниць ініціативи розповіла, що обшуки були зокрема у неї вдома. "Ви думаєте, це нас зупинить?" – написала вона у Twitter.

Довідка

Нагадаємо, активісти "Останнього покоління" останнім часом регулярно влаштовують акції привернення уваги у музеях і картинних галереях, приклеюючи себе до експонатів або обливаючи їх фарбою, але так, щоб не пошкодити.

 4 листопада у Римі кліматичні активістки облили овочевим супом полотно Вінсента ван Гога "Сіяч" та приклеїли себе до стіни; захищена склом картина не постраждала.

У Іспанії, 5 листопада, в мадридському музеї Прадо кліматичні активісти приклеїли себе до рам двох всесвітньо відомих картин іспанського майстра Франсіско де Гойї, таким чином проявляючи стурбованість до надзвичайної кліматичної ситуації в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: