fbpx
Сьогодні
13:13 13 Гру 2022

Пропозицію Зеленського щодо початку виводу російських військ з України кремль відкинув

Кремль не відмовиться від агресії в Україні, оскільки не прийняв пропозицію Президента Володимира Зеленського розпочати виведення російських військ з українських територій на Різдво.

Про це повідомив прессекретар президента росії Дмитро Пєсков, пише російське пропагандистське інформагентство "РІА Новості".

"Про це (пропозицію Зеленського щодо виводу військ рф – ред.) не може бути й мови". наголосив речник кремля.

Довідка

12 грудня у зверненні до лідерів G7 Зеленський заявив, що росія могла б розпочати виведення своїх військ із території України на Різдво і так показати свою здатність відмовитись від агресії.

"Пропонуємо Росії здійснити конкретний змістовний крок до дипломатичного врегулювання, про яке у Москві так часто говорять. Попереду свята, які відзначають мільярди людей: Різдво за григоріанським календарем, Новий рік, Різдво за юліанським календарем.

Це час, коли нормальні люди думають про мир, а не про агресію. Я пропоную росії хоча б спробувати довести, що вона здатна відмовитися від агресії. Було б правильно саме на це Різдво почати виведення російських військ з міжнародно визнаної території України", сказав він.

Інститут вивчення війни (ISW) простежив, що Кремль, всупереч різним заявам, все ще хоче реалізувати максималістські цілі у війні проти України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: