fbpx
Сьогодні
11:37 06 Гру 2022

Екоінспекція розповіла про стан землі після початку війни рф проти України: пошкоджена, засмічена, забруднена

Через повномасштабне вторгнення російської армії на українську територію значної шкоди завдано ґрунтам, особливо сільськогосподарським землям.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція України.

У відомстві зазначили, що великі площі пошкоджені, засмічені та забруднені,

"Через війну сотні гектарів земельного фонду України засміченні відходами, забрудненні шкідливими речовинами, які вивільнюються у результаті детонування та зазнають пошкодження структури ґрунтового покриву.

Зазначені чинники призводять до пошкодження сільськогосподарських угідь, неможливості проведення посівних робіт та, як наслідок, до відсутності врожаю на землях, які були порушенні в результаті військової агресії", – зазначають екологи.

Станом на 30 листопада, в Україні забруднено майже 22 тисячі гектарів та засмічено понад 8 мільйонів гектарів української землі.

За оцінками Держекоінспекції, сума збитків становить 448,9 млрд гривень.

До повномасштабного вторгнення за даними міжнародної організації ФАО (Food and Agriculture Organization) в Україні 20% сільськогосподарських земель України зазнали суттєвої деградації, а рівень їх розораності сягав 53%.

Це один з найвищих показників у світі. Наприклад, у Польщі цей показник становить 36,5%, у Німеччині – 34,1%, у США – 17,5%, а в Китаї – 12%.

Як писала Рубрика, за понад 9 місяців повномасштабної війни третину українських лісів російсько-окупаційні війська пошкодили або повністю знищили.

У відомстві зазначили, що 2 263 факти шкоди довкіллю України зафіксували експерти Державної екологічної інспекції України за 9 місяців повноформатної війни з росією.

Матеріали про 562 випадки вже передали правоохоронцям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: