fbpx
Сьогодні
12:57 04 Гру 2022

З початку війни третину українських лісів російські окупанти пошкодили або повністю знищили

Фото: Ілюстративне

За понад 9 місяців повномасштабної війни третину українських лісів російсько-окупаційні війська пошкодили або повністю знищили.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міндовкілля.

У відомстві зазначили, що 2 263 факти шкоди довкіллю України зафіксували експерти Державної екологічної інспекції України за 9 місяців повноформатної війни з росією.

Матеріали про 562 випадки вже передали правоохоронцям.

У міністерстві повідомили, що близько 450 тисяч гектарів лісу досі перебувають під окупацією або були окуповані.

Також, за даними Міндовкілля, під окупацією знаходяться 10 національних природних парків, 8 природних та 2 біосферні заповідники.

Окрім того, для розмінування лісових масивів знадобляться десятиріччя, вважають у Міндовкілля.

"На Харківщині після деокупації потребують розмінування 125 000 гектарів лісу. За два місяці вдалося розмінувати лише 150 гектарів (0,1%)", підкреслюють у відомстві.

У Міндовкіллі підрахували, що екологія України зазнала збитків на понад один трильйон гривень від російської збройної агресії.

Нагадаємо, що в Україні планують створити Кліматичний офіс.

Мета проєкту – надати допомогу Україні в реалізації кліматичних цілей на шляху до декарбонізації (пом'якшенні наслідків зміни клімату).

За останніми оцінками Міндовкілля й міжнародних експертів, додаткові викиди парникових газів, спричинені військовими діями на території України, склали близько 33 мільйонів тонн CO2.

За словами міністра, офіс надаватиме підтримку уряду, містам і регіонам, підприємствам і бізнесу для реалізації кліматичної політики.

Зокрема, допомагатиме з декарбонізацією галузей економіки й імплементацією положень Паризької угоди, головне завдання якої зупинити зростання температури.

Проєкт співфінансуватимуть Євросоюз і Німеччина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: