fbpx
Сьогодні
09:55 04 Гру 2022

Розвідка Британії: владі рф буде все важче підтримувати схвалення "спеціальної військової операції" серед громадян

Російській владі через відсутність значних успіхів буде все важче домагатися згоди на продовження так званої "спеціальної військової операції", оскільки в рф вже спостерігається суттєве зменшення підтримки війни серед населення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Великої Британії станом на 4 грудня.

Як зазначають, британська розвідка посилається на опубліковані російським виданням "Медуза" результати закритих соціологічних опитувань Федеральної служби охорони рф.

За результатами опитування 55% росіян виступають за мирні переговори з Україною, і лише 25% підтримують продовження конфлікту.

Також британські розвідники додають, що ці дані відповідають аналогічному незалежному опитуванню за жовтень 2022-го, в якому 57% респондентів у росії висловилися на користь переговорів. При цьому у квітні 2022 року близько 80% росіян стверджували, що підтримують війну в Україні.

"Попри зусилля російської влади щодо забезпечення повсюдного контролю над інформаційним середовищем, конфлікт стає все більш відчутним для багатьох росіян після "часткової мобілізації" у вересні 2022 року", зазначають у розвідці Британії.

"Оскільки росія навряд чи досягне значних успіхів на полі бою в найближчі кілька місяців, Кремлю, ймовірно, буде дедалі важче підтримувати навіть мовчазне схвалення війни серед населення", констатують британські розвідники.

Нагадаємо, що у звіті американського Інституту вивчення війни зазначили, що 74% росіян підтримують продовження війни рф проти України. Результатами опитування опублікувала 2 грудня незалежна російська соціологічна організація "Левада-центр".

Як писала Рубрика, напередодні британська розвідка висловила думку, що захоплення Бахмута для рф мало б обмежену оперативну цінність, але це могло стати для Москви насамперед символічною та політичною метою.

До того ж, щоб продовжити наступ на північ Донбасу, росія має на меті захопити ділянку фронту у районі Павлівки та Вугледара на Донеччині. Саме тому там продовжуються інтенсивні бої.

Зазначимо, аналітики ISW писали, що темпи військових операцій найближчими тижнями можуть набрати обертів, якщо погодні умови будуть сприятливими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: