fbpx
Сьогодні
09:19 27 Лис 2022

Британська розвідка повідомила, де на Донбасі продовжуються інтенсивні бої

Фото: Генштаб ЗСУ

Щоб продовжити наступ на північ Донбасу, росія має на меті захопити ділянку фронту у районі Павлівки та Вугледара на Донеччині. Саме тому там продовжуються інтенсивні бої.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії в Twitter станом на 27 листопада.

"Район навколо міст Павлівка та Вугледар у південно-центральній частині Донецької області був ареною інтенсивних бойових дій протягом останніх двох тижнів, хоча частина території перейшла з рук в руки", – наголошують у повідомленні.

У британській розвідці зазначили, що і Україна, і росія зосередили на цій ділянці фронту значні сили. При цьому російські морські піхотинці зазнали великих втрат.

"Ця територія залишається запеклою, ймовірно, частково тому, що росія вважає, що ця територія може стати стартовою точкою для майбутнього великого наступу на північ, щоб захопити решту контрольованої Україною Донецької області", вважає британська розвідка.

Проте британські розвідники зазначають, що росії навряд чи вдасться сконцентрувати достатньо професійних військ сил для оперативного прориву.

Нагадаємо, аналітиків ISW зазначали, що темпи військових операцій найближчими тижнями можуть набрати обертів, якщо погодні умови будуть сприятливими.

Окрім цього, у британській розвідці наголосили, що у росії змінили свою стратегію ведення війни, завдаючи масованих ракетних ударів по Україні, при цьому рф доводиться виснажувати свої запаси крилатих ракет.

А ще, за звітом Міноборони Британії, росія здійснила найбільший випуск боргових зобов'язань, щоб фінансувати війну, яку веде Україні, залучивши для цього 820 млрд рублів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: