fbpx
Сьогодні
09:41 04 Гру 2022

74% росіян підтримують продовження війни рф проти України, - результати опитування

Фото: Associated Press

Громадяни російської федерації висловилися за продовження російської агресії в Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на щоденний звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначили американські аналітики, дані незалежних російських опитувань показують, що громадяни росії все ще підтримують військові дії рф в Україні.

Навіть, попри зростання за останні пів року втоми від війни..

За результатами опитування, які опублікувала 2 грудня незалежна російська соціологічна організація "Левада-центр", 74% росіян підтримують дії російських військ в Україні.

Опитування показало, що 42% респондентів "рішуче підтримують" і 32% "дещо підтримують" дії ЗС рф в Україні.

Опитування також показало, що лише 41% респондентів виступають за те, щоб росія продовжувала військові дії в Україні.

Тоді як 53% заявили, що росія повинна почати мирні переговори.

Опитування "Левада-Центру" в період від липня по листопад 2022 року показує невелику, але постійну підтримку війни серед росіян.

"Обидва опитування вказують на те, що менша, але все ще значна частка російських громадян підтримує — і навіть з ентузіазмом — продовження війни в Україні, попри військові невдачі росії.

Бойовий дух росії та політична підтримка війни, ймовірно, погіршаться з часом, якщо поточні тенденції збережуться. Чим довше війна буде призводити до втрат росіян, а українські сили завойовуватимуть позиції, тим більше соціально-політична динаміка, ймовірно, продовжуватиме обертатися проти Кремля.

Оперативна пауза під виглядом мирних переговорів могла б послабити зростаючий політичний тиск на Кремль і дозволити росії відновити свої сили для подальших поновлених наступальних операцій", – стверджують аналітики Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, що у рф за мирні переговори з Україною виступають близько 55% громадян. За пів року прихильників миру побільшало вдвічі.

Як писала Рубрика, американські аналітики також вважають, що у найближчі тижні є ймовірність того, що загальний темп військових операцій на сході України буде зростати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: