fbpx
Сьогодні
09:53 03 Гру 2022

У британській розвідці вважають, що захоплення Бахмута для рф, ймовірно, перетворилося на політичну мету

Для Москви символічною метою, ймовірно, стало захоплення Бахмута, що на Донецькому напрямку фронту, оскільки для рф взяття цього населеного пункту мало б обмежену оперативну цінність.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 3 грудня.

У британській розвідці наголосили, що російські війська продовжують зосереджувати значну частину своїх загальних військових зусиль і вогневих засобів на приблизно 15-кілометровій ділянці укріпленої лінії фронту навколо Бахмута.

"Російський план, ймовірно, полягає в тому, щоб оточити місто з тактичним просуванням на північ і південь. Останніми днями росія, найімовірніше, здійснила невелике просування на південній осі цього наступу, де вона намагається закріпитися на обмежених плацдармах на захід від болотистої місцевості навколо невеликої річки Бахмутка", зазначили в огляді.

Також британські розвідники додали, що росія визначила Бахмут як пріоритетний напрямок своїх наступальних зусиль ще з початку серпня 2022 року.

"Захоплення міста мало б обмежену оперативну цінність, хоча потенційно дозволило б росії загрожувати більшим міським районам Краматорська і Слов'янська.

Проте ця кампанія була непропорційно дорогою порівняно з цими можливими здобутками. Існує реальна можливість того, що захоплення Бахмута стало для росії насамперед символічною, політичною метою", підкреслили у розвідці Британії.

Нагадаємо, що за даними британської розвідки, посилена логістичними проблемами нестача боєприпасів є одним з головних чинників, що обмежує потенціал росії відновити наступальні операції в Україні.

До того ж, щоб продовжити наступ на північ Донбасу, росія має на меті захопити ділянку фронту у районі Павлівки та Вугледара на Донеччині. Саме тому там продовжуються інтенсивні бої.

Як писала Рубрика, аналітиків ISW зазначали, що темпи військових операцій найближчими тижнями можуть набрати обертів, якщо погодні умови будуть сприятливими.

Окрім цього, у британській розвідці наголосили, що у росії змінили свою стратегію ведення війни, завдаючи масованих ракетних ударів по Україні, при цьому рф доводиться виснажувати свої запаси крилатих ракет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: