fbpx
Сьогодні
14:56 29 Лис 2022

Експерти МАГАТЕ провели перевірку на Чорнобильській АЕС: зауважень щодо безпеки станції не мають

Фото: Енергоатом

З 22 по 24 листопада експерти Міжнародного агентства з атомної енергії провели перевірку на Чорнобильській атомній електростанції. В агенції запевнили, що зауважень щодо поводження з радіоактивними відходами немає.

Про це повідомляє Держатомрегулювання.

У компанії зазначили, що представники МАГАТЕ відвідали пункти захоронення радіоактивних відходів "Підлісний" та "Буряківка".

А також комплекс виробництв "Вектор" Центрального підприємства з поводження з радіоактивними відходами та лабораторії ЧАЕС.

Інспектори агентства спілкувалися з персоналом підприємств та ознайомилися з обладнанням та умовами роботи.

"Мета інспекцій — перевірка відсутності незаявлених ядерних матеріалів. Зауважень з боку інспекторів немає", — зазначили в Держатомрегулюванні.

Також там вказують, що місія МАГАТЕ на ЧАЕС відбувалася тоді, коли російські війська завдали масованого удару по Україні — 23 листопада.

Тож інспектори були свідками знеструмлення промислового майданчика станції та переведення об'єктів на аварійне живлення від дизель-генераторів.

Що відомо про місії МАГАТЕ

МАГАТЕ 14 листопада анонсувало місію з ядерної безпеки на три робочі атомні електростанції в Україні, а також до Чорнобиля на запит Києва.

А на початку листопада інспектори МАГАТЕ на запит України перевірили три українські об'єкти на наявність "брудної бомби". Під час перевірки вони не виявили її ознак.

Довідка

Нагадаємо, раніше міністр оборони росії Сергєй Шойгу і глава Генштабу Валерій Герасимов активізували телефонні розмови з західними колегами про нібито заплановану провокацію України.

Уряди Сполучених Штатів Америки, Франції та Великої Британії оприлюднили текст заяви щодо російських звинувачень про можливе застосування Україною "брудної бомби". 

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що інспектори організації найближчим часом відвідають два ядерні об'єкти в Україні на тлі звинувачень росії про "брудну бомбу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: