fbpx
Сьогодні
12:24 20 Лис 2022

Зміни клімату: учасники саміту COP27 досягли угоди про допомогу вразливим країнам

Фото: АР/Nariman El-Mofty

В Єгипті дипломати країн-учасниць саміту ООН з питань клімату COP27 домовились відшкодовувати збитки через кліматичні зміни для країн, що розвиваються та найбільше страждають через ці зміни.

Про це пише The New York Times.

У виданні повідомляють, що дипломати з майже 200 країн завершили двотижневі кліматичні переговори в неділю.

При цьому вони погодили створити фонд, який допоможе "вразливим країнам" впоратися з кліматичними катаклізмами. Ці зміни посилюються викидами багатих країн.

"Рішення про виплати збитків, спричинених глобальним потеплінням, стало проривом в одному з найбільш спірних питань на кліматичних переговорах ООН.

Понад три десятиліття країни, що розвиваються, вимагали від багатих і промислово розвинутих держав компенсації за руйнівні шторми, хвилі спеки та посухи, пов'язані з підвищенням температури", зазначає видання.

"Двотижневий саміт мав завершитися в п'ятницю, але розтягнувся до світанку неділі, оскільки учасники переговорів з майже 200 країн сперечалися через дрібний шрифт.

Переговори відбулися в період численних криз. Вторгнення росії в Україну сколихнуло світові ринки продовольства та енергоносіїв.

Розпалило інфляцію та спонукало деякі країни спалювати більше вугілля та інших альтернатив російському газу, загрожуючи підірвати кліматичні цілі", додали в NYT.

Нагадаємо, що з 6 по 18 листопада 2022 року в Шарм-ель-Шейху відбулася COP27 — 27-ма Конференція Організації Об'єднаних Націй зі зміни клімату.

Україна, яка до того багато років брала участь у події, вперше буде представлена окремим павільйоном. Його ключове завдання — продемонструвати згубний вплив війни на весь світ та заручитися підтримкою для відродження країни.

Презентація павільйону відбулася 7 листопада, а, 8 листопада до учасників звернувся Президент України Володимир Зеленський.

Як писала Рубрика, Україна презентувала себе на СОР27: основні напрямки та український павільйон.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: