fbpx
Сьогодні
21:30 10 Лис 2022

Як Україна презентує себе на СОР27: основні напрямки та український павільйон

Представники від України провели екскурсію павільйоном 

4 листопада розпочалася найбільша глобальна кліматична подія — #COP27. Це міжнародна конференція, на якій політики, науковці, бізнеси, неурядові організації та активісти з майже 200 країн світу обговорюють, як подолати глобальну кліматичну кризу. 

Громадська організація "Екодія", представники якої присутні на конференції навіть провели екскурсію українським павільйоном. 

Вони продемонстрували символи українського ґрунту, пошкоджених від вибухів дерев та інтерактивну панель з інтерактивами про наслідки війни для довкілля. Гості також можуть ознайомитись із можливостими вирішення таких проблем.

Пріоритетні питання на COPi для України цього року — війна, гроші та власний імідж.  

  • Війна 

Вона впливає на усі аспекти нашого життя, в тому числі на клімат. Однак на міжнародному рівні досі не визначено, хто має брати на себе відповідальність за викиди, спричинені війною. Одна з основних задач України цього року — підняти це питання, аби росія врешті поплатилася і за шкоду для клімату. 

  • Гроші 

Існують різні фінансові механізми, які допомагають країнам впроваджувати кліматичні рішення – наприклад, Зелений кліматичний фонд. Однак Україна не має права ними користуватися, адже за класифікацією 90-х рр, ми відносимося до переліку розвинених країн. І вже не перший рік прагнемо змінити цей статус, аби мати змогу отримати фінансування нових проєктів, які будуть актуальні тепер ще й у повоєнному відновленні. 

  • Власний імідж 

Цього року наша країна також вперше має свій павільйон — майданчик, де можна проводити заходи й презентувати себе. Там щодня відбуватиметься 1-3 події про вплив війни на клімат і довкілля, зелене відновлення тощо. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: