fbpx
Сьогодні
13:24 10 Лис 2022

Залужний повідомив про звільнення Збройними силами 12 населених пунктів поблизу Херсона

На Херсонському напрямку, протягом 9 листопада, Збройні сили України звільнили від російсько-окупаційних військ 12 населених пунктів

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"Тільки протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв км території.

На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі – 157 кв км", зазначив Залужний.

Головнокомандувач також повідомив, що на Херсонському напрямку з 1 жовтня просування українських військ в глибину оборони противника складає до 36,5 км.

Загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв км.

Україна за цей час змогла вже відновити контроль над 41 населеним пунктом.

Залужний також розповів, що на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення ворога.

Окрім того, порушили систему управління військами противника. Тому у загарбників не залишилося іншого виходу, ніж вдатися до втечі.

Головнокомандувач водночас заявив, що не може підтвердити або спростувати інформацію про так зване виведення російських окупаційних військ з Херсона.

Як писала Рубрика, 10 листопада стало відомо, що українські військові взяли під контроль місто Снігурівку Миколаївської області.

9 листопада повідомляла, що українські захисники звільнили села Правдине й Калинівське у Херсонській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: