fbpx
Сьогодні
10:59 10 Лис 2022

У Генштабі розповіли, що очікує російські війська у разі перетину українського кордону з боку білорусі

Фото: Генштаб ЗСУ

Активну оборону з боку українських захисників отримають російсько-окупаційні війська у разі, якщо вони знову захочуть повторити наступ із території Білорусі

Про це пише Рубрика, посилаючись на Генеральний штаб Збройних сил України.

У військовому командуванні зазначили, що загарбників чекатимуть масовані обстріли на ураження.

"З моменту перетину державного кордону з Україною почнеться масоване вогневе ураження окупантів. Кожна дорога і стежина, ліси та пагорби стануть для ворога пасткою або неприємним сюрпризом.

Його втрати будуть величезними", наголосили у Генштабі.

Військові зауважують, що для оборони та відсічі збройної агресії ЗСУ залучать усі можливі інженерні загородження, мінуватимуть місцевість та використовуватимуть фугаси.

"Активно діятимуть підрозділи спеціального призначення, Сухопутних військ, Повітряних Сил та Ракетних військ і артилерії", додали в Генштабі.

Довідка

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ зранку повідомив, що Білорусь і надалі підтримує збройну агресію рф проти України, приймає та розміщує російських військовослужбовців, надає полігони для підготовки.

На початку жовтня Білорусь звинуватила Україну в планах завдати удару по території країни та ввела режим "контртерористичної операції" через повідомлення про "провокації". Вони стверджували, що їх слід чекати з боку сусідніх держав. В українському МЗС заявили, що така інформація неправдива.

10 жовтня самопроголошений президент білорусі александр лукашенко заявив, що він і президент рф владімір путін домовились розгорнути спільне регіональне угруповання військ.

Як зазначив він, рб пішла на це через необхідність зміцнення своєї безпеки "через стрімку зміну ситуації".

15 жовтня перші ешелони з російськими військовослужбовцями прибули до Республіки білорусь.

Кількість російських військових, що буде знаходитися в білорусі в рамках розгортання "спільного угрупування військ", за словами Ревенка, складе до 9 тисяч осіб.

Досі Білорусь не відправляла до України власних військ, але надала свою територію для російських, які здійснюють обстріли України.

Міністр оборони України Олексій Резніков уважає, що ризик наступу з Білорусі є завжди. Однак, на думку міністра, у білоруських солдатів бракує мотивації для війни, а Лукашенко боїться, що це "стане його фіналом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: