fbpx
Сьогодні
12:37 08 Лис 2022

У столиці та семи областях знову запровадили аварійні відключення енергопостачання

Фото: PIXABAY

8 листопада, НЕК "Укренерго" через зростання споживання електроенергії розпорядилося застосувати аварійні відключення у Києві та семи областях

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу компанії у Телеграмі.

"З 09:30 застосовані аварійні відключення у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях.

Додаткові обмеження споживання необхідні тому, що через похолодання зростає споживання електроенергії, що приводить до збільшення навантаження на обладнання та дефіциту електроенергії в енергосистемі", наголосили у повідомленні.

У компанії зазначили, що планові графіки погодинних відключень впродовж доби діють по всій території України.

Також, як додали в Укренерго, ремонтні та відновлювальні роботи тривають цілодобово.

У компанії нагадують, що ощадливе споживання електроенергії дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій.

А також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об'єктів, від яких залежить живлення цілих областей.

Нагадаємо, що із 10 жовтня росія здійснює масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Загарбники цілять ракетами й іранськими дронами як по об'єктах енергоінфраструктури, так і по системі передачі електроенергії.

Зазначимо, що голова Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук, якого цитує The New York Times, зазначив, якщо у Києві відбудеться повне відключення постачання електроенергії, то влада міста запланувала тотальну евакуацію трьох мільйонів людей, які залишилися в столиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: