fbpx
Сьогодні
22:21 07 Лис 2022

У деокупованому Ізюмі відновлюють теплопостачання, але більшість будинків без опалення

Фото: З відкритих джерел

У місті Ізюм Харківської області, яке 6 місяців було під окупацією рф, під'єднали до централізованого опалення перші багатоквартирні будинки. Але у більшості будівель відновити опалення цьогоріч не вдасться

Про це у коментарі "Громадському" розповів начальник управління та депутат Ізюмської міської ради Максим Стрельник.
До повномасштабної війни в Ізюмі майже 200 будинків мали централізоване опалення. Зараз є можливість під'єднати майже 70. У решті неможливо відновити централізоване опалення цього року. Серед них є щонайменше два будинки, які підлягають демонтажу. Однак ця цифра може збільшитися.Наразі експерти проводять обстеження та дають оцінки.Без опалення залишилася саме центральна частина міста, де розташовувалась найбільша агломерація населення та зосереджені багатоповерхівки. 70 будинків, які підключають зараз, розосереджені в інших мікрорайонах за межами центру.Поки в місті під'єднали до опалення 17 будинків.Цього тижня мають також під'єднати будинки в районі Ізюмського приладобудівного заводу.Стрельник розповів, що до активної війни 60% населення в Ізюмі проживало у приватному секторі, а 40% — у багатоповерхових будинках.Депутат сказав: "Більшість населення, яка проживає у приватному секторі, забезпечена газопостачанням, а відповідно — теплом. Є мешканці, у яких твердопаливні котли, тож ми спільно з керівництвом Харківської ОВА, нашим підприємством лісгоспу готуємося надавати їм дрова для опалення у цей зимовий період".

Загалом, за даними міськради Ізюма, до міста повернулося близько 3 тисяч людей. Зараз там живуть понад 20 тисяч людей.

Місцевим мешканцям зі зруйнованим житлом, оселі яких розташовані в центральній частині міста, рекомендують скористатися тимчасовою евакуацією в інші міста України на зиму.

Стрельник додав: "А вже навесні обов'язково повертатися додому, відновлювати свої оселі та працювати над відновленням життєдіяльності міста".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: