fbpx
Сьогодні
11:56 01 Жов 2022

Збройні сили підтвердили звільнення 5 населених пунктів біля Лиману, що на Донеччині: що відомо

Фото: Getty Images

На Донеччині українські військові оточили угрупування російської армії в районі міста Лиман

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на речника Східного угруповання військ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

Як зазначив він, поблизу міста звільнено п'ять населених пунктів. Наразі там тривають стабілізаційні заходи.

"Російське угруповування в районі Лиману оточене. Населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки – звільнені, там тривають стабілізаційні заходи", підкреслив Череватий.

Журналіст запитав речника, чи відомо яка кількість росіян опинилися в оточенні поблизу Лимана.

Череватий відповів, що "десь близько 5-5,5 тисяч".

"Там справді наші дані показували, що російське угрупування (в районі Лиману – ред.) налічувало кількість в районі 5-5,5 тисяч.

Проте, активні бойові дії "відмінусовували" їх бойовий склад, а також деякі групи, які намагалися прорватися. Тобто встановлення точної кількості росіян поки потребує аналізу, щоб назвати точну цифру", пояснив речник.

З його слів, спроби росіян "прорватися" досі фіксуються, але не дуже вдалі завдяки діям наших захисників.

Чому так важливе місто Лиман

Речник Східного угруповання військ пояснює, що Лиман дуже важливий. Адже це черговий крок до звільнення українського Донбасу та можливість піти далі на Кремінну і Сєвєродонецьк.

"Це і психологічно важливий момент. Оскільки ЗСУ починають диктувати свою волю, а не тільки відбивати і стояти в обороні, а й переламувати хід бойових дій", зазначив Череватий.

Нагадаємо, що очільник Луганської області Сергій Гайдай також раніше повідомив про оточення понад 5 тисяч російських окупантів в районі Лиману.

Як повідомляла Рубрика, у звіті за 30 вересня американський Інститут вивчення війни зазначив, що ЗСУ, ймовірно, візьмуть Лиман протягом наступних 72 годин.

30 вересня речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив, що оточення російського угруповання біля Лимана на Донеччині перебуває "на етапі завершення".

Також президент Володимир Зеленський заявив, що Україна перебрала ініціативу у війні й досягає відчутних результатів, зокрема підтвердив звільнення Ямполя і успіхи ЗСУ в Лимані.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: