fbpx
Сьогодні
08:47 01 Жов 2022

На Донеччині українські війська, ймовірно, повністю оточать або захоплять Лиман найближчим часом, - ISW

ЗСУ, ймовірно, відвоюють місто Лиман що на Донеччині протягом наступних 72 годин

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що російські війська все ще контролюють Лиман, але відступили з позицій у Дробишеві та Ямполі.

Працівники інститутузробили такий висновок, посилаючись на так званих "офіційних представників "ДНР" і російських військових кореспондентів.

Нагадаємо, що звільнення Ямполя вже підтвердив і президент України Володимир Зеленський.

Російські джерела також стверджували, що росіяни все ще контролюють одну дорогу з Лимана в Торське.

А ось дорогу Дробишеве-Торське в районі Ставок українські сили перекрили. Ці джерела також відзначили зростаючу активність українських розвідувально-диверсійних груп на трасі Сватове-Торське на північний схід від Лимана, після того, як вони, за повідомленнями, перетнули річку Жеребець.

На геолокаційних кадрах також видно, як українська артилерія завдає ударів по російських силах, які відступають, у районі Торського.

Мапа бойових дій

Фото: ISW

Також ISW пише, що 30 вересня українські сили продовжували завдавати ударів по російських військових об'єктах у Луганській області. На геолокаційних кадрах видно наслідки українських ударів HIMARS по телевізійній вишці і радіоретранслятору в Старобільську, а також по асфальтовому заводу під Алчевськом, де, за повідомленнями, перебували російські війська.

Нагадаємо, ISW повідомив, що ЗСУ ввечері 29 вересня, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана на Донеччині.

За деякими даними, українські військові зможуть взяти місто, якщо росіяни не отримають підкріплення. 30 вересня речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив, що оточення російського угруповання біля Лимана на Донеччині перебуває "на етапі завершення".

Ключові висновки

  • Президент росії володимир путін 30 вересня заявив про незаконну анексію росією чотирьох українських територій без чіткого визначення кордонів цих заявлених територій.
  • Російські чиновники можуть знову мобілізувати торішніх призовників, коли їхні терміни закінчаться 1 жовтня.
  • Українські військові зберігали оперативну тишу щодо українських наземних маневрів у Херсонській області, але заявили, що українські сили продовжують змушувати російські війська захищати свої позиції.
  • Російські війська продовжили наземні штурми на Донеччині.
    Російська влада продовжувала спроби примусити росію до участі в мобілізаційних зусиллях. Росіяни продовжують тікати з рф через прикордонні держави.
  • Російські чиновники беруть хабарі та вдаються до іншого пільгового режиму, щоб запобігти або полегшити економічний тягар мобілізації для багатих.
  • Російська влада продовжує перекидати в Україну мобілізований персонал без належної підготовки чи обладнання, а особовий склад навряд чи зможе дозволити собі забезпечити власні припаси.
  • Російські війська завдали ракетного удару по українському гуманітарному конвою та спробували звинуватити український уряд.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: