fbpx
Сьогодні
18:55 01 Жов 2022

У Зеленського розкрили принцип договору про гарантії безпеки для України

Договір про гарантії безпеки для України буде спрямовано насамперед на зміцнення обороноздатності нашої країни.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

За його словами, рекомендації у Київському безпековому договорі спрямовані на надання західними союзниками Україні допомоги для зміцнення обороноздатності.

"Основна група союзників України, яка має значний військовий потенціал, могла б взяти низку зобов'язань, політично та юридично обов'язкових. На додаток до цих зобов'язань, широка група міжнародних партнерів запропонувала набір невійськових гарантій на основі санкцій", – розповів Єрмак.

При цьому він наголосив, що ці гарантії не скасовують євроатлантичний курс України і захищатимуть нашу державу до членства в НАТО.

"Київський безпековий договір дасть Росії зрозуміти, що ціна її агресії зростатиме, допоки не стане занадто високою для неї. Допомога Україні для захисту себе, виживання і, нарешті, для перемоги – це найкраща інвестиція, яку можуть зробити наші союзники, щоб подбати про більш безпечне майбутнє для всього світу", – резюмував керівник ОП.

Раніше у Східному угрупованні військ ЗСУ підтвердили, що українські військові увійшли до Лиману, але зауважили, що у місті точаться бої.

Нагадаємо, раніше Рубрика писала, що на Донеччині українські військові розгорнули державний прапор України біля стели на в'їзді до міста Лиман.

Фонд "Повернись живим" оприлюднив відео втечі загарбників з міста Лиман.

Також, речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що поблизу міста ЗСУ звільнили 5 населених пунктів: Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве та Ставки.

У міноборони рф вже визнали, що російські окупанти втекли з Лимана.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: