fbpx
Сьогодні
15:56 01 Жов 2022

1 жовтня у США розпочався новий фінансовий рік, що передбачає ленд-ліз

Фото: Твіттер/ Руслан Стефанчук

У суботу, 1 жовтня, у США розпочався новий фінансовий рік, що передбачає ленд-ліз

Про це повідомив у Твіттері Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, пише Рубрика.

"Сьогодні вступив у силу закон США про ленд-ліз для України. А значить – більше зброї різної та якісної", – зазначив Стефанчук.

Голова Ради наголосив, що Україна неодмінно поверне собі всі свої території.

Як повідомляла Рубрика, 9 травня президент США Джо Байден затвердив Закон S. 3522 про ленд-ліз та захист демократії в Україні – 2022.

  • Після ухвалення акту голова Білого Дому зобов'язаний впродовж 60 днів встановити прискорені процедури для доставки продукції.
  • Закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання нам озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США. І все це дозволить нам вибити російську армію з наших територій.
  • Також потрібно розуміти, що ленд-ліз означає впевненість США в перемозі України над росією.

Проте політолог-американіст Владислав Фарапонов звертає увагу, що йдеться про початок 1 жовтня у США нового фінансового року, що передбачає ленд-ліз.

"Ленд-ліз зразка 2022, а в перспективі і 2023 – це додаткові асигнування, додаткова допомога у разі потреби без зайвої бюрократії, без голосувань у двох палатах Конгресу і так далі. Це якби проголосавані на весні 40 млрд ( з них майже 20 сектор безпеки і оборони) вичерпались би.

Станом на час останнього оголошеного пакету 16 вересня 2022 року (з тих самих 20 млрд на сектор оборони і безпеки), було вже передано допомоги на $16.2 млрд.

Тепер на коли розрахований початок ленд-лізу? Цього відповідально ніхто не може сказати окрім членів Адміністрації Байдена. Закон був підписаний 9 травня. У тексті закону чітко сказани терміни. Починаючи від 60 днів після цього дня, можна було домовлятись по конкретику", – зазначає експерт.

Нагадаємо, що посол України у Сполучених Штатах Оксана Маркарова пояснила, чому США досі не задіяли схему ленд-лізу для України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: