fbpx
Сьогодні
22:21 09 Тра 2022

Байден підписав закон про ленд-ліз для України

English version here

Президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

Про це повідомили у Білому домі.

"Джо Байден підписав закон про постачання Україні різних видів зброї за ленд-лізом. Підписаний 9 травня", – повідомили у Вашингтоні.

Ленд-ліз діяв під час Другої світової війни і давав США змогу оперативно надавати союзникам зброю та інше. Ленд-ліз означав перемогу над нацистами під час Другої світової. Він означає перемогу й над нацистами сучасності.

Що змінює цей закон для України?

В тексті документу йде мова про надання президенту США розширених повноважень щодо передачі або надання в оренду Україні оборонних засобів для "захисту цивільного населення від російського військового вторгнення" та для інших цілей.

  • Після ухвалення акту голова Білого Дому зобов'язаний впродовж 60 днів встановити прискорені процедури для доставки продукції.
  • Закон про ленд-ліз надає можливість значно прискорити постачання нам озброєння, транспорту, продовольства та допомоги з США. І все це дозволить нам вибити російську армію з наших територій.
  • Також потрібно розуміти, що ленд-ліз означає впевненість США в перемозі України над росією.

У соцмережах вже почали реагувати на історичне рішення креативними мемами:

Байден

Раніше повідомлялося, що Байден 9 травня підпише законопроєкт про ленд-ліз для України.

Як писала Рубрика, президент США Джо Байден заявив, що запропонував Конгресу затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачає виділення 33 млрд доларів для підтримки України.

Нагадаємо,  Зеленський 1 травня провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі, яка прибула до нашої країни з візитом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: