fbpx
Сьогодні
15:43 29 Вер 2022

Зеленський провів телефонні розмови з прем'єр-міністром Італії Драґі та президентом Польщі Дудою

English version here

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів чергову телефонні розмови з Головою Ради міністрів Італійської Республіки Маріо Драґі та президентом Польщі Анджеєм Дудою

Про це пише Рубрика, посилаючись на Пресслужбу ОПУ та Телеграм Глави держави.

Президент зазначив, що основною темою переговорів з італійським прем'єром були організовані російським агресором фейкові референдуми на окупованих територіях.

Співрозмовники докладно обговорили питання відповідної реакції на псевдореферендуми.

"Вони є нікчемними та не змінюють реальності. Територіальна цілісність України буде відновлена. І наша реакція на визнання Росією їх результатів буде дуже жорсткою", наголосив Глава держави.

Було акцентовано на необхідності твердої реакції провідних держав світу у разі визнання Кремлем псевдореферендумів.

Також окремо лідери відзначили важливість розбудови системи ефективних гарантій безпеки для України із залученням ключових партнерів нашої держави, зокрема Італії.

Володимир Зеленський поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті.

До того ж наголосив на життєвій необхідності для України подальшого посилення спроможностей ЗСУ для успішного повернення українських територій.

Обговорюючи оборонну підтримку України, сторони обмінялися думками щодо можливостей продовження такої допомоги з боку Італії.

Президент України окремо відзначив вагому особисту роль Маріо Драґі та висловив подяку за активну підтримку з боку Італійської Республіки незалежності та суверенітету нашої держави.

Володимир Зеленський також відзначив особисту роль Голови Ради міністрів Італії у формуванні нової якості українсько-італійських відносин.

"Ми заклали основу для їх подальшого ефективного розвитку на благо народів обох держав", наголосив Президент.

Він окремо подякував Маріо Драґі за підтримку нашої держави на шляху європейської інтеграції та надання статусу країни-кандидата.

"На знак нашої вдячності вас нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого І ступеня. На Алеї сміливості у Києві серед імен політичних лідерів, які надають Україні підтримку з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації, тепер також є ваше ім'я.

Сподіваюся на можливість зустрітися з вами найближчим часом у Києві та особисто вручити високу державну відзнаку", зазначив Глава держави.

Також президент Зеленський поговорив телефоном з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Глава країни також повідомив, що основною темою розмови з польським лідером реакція на незаконні псевдореферендуми.

"Головною темою розмови з Президентом Польщі Анджеєм Дудою стала міжнародна реакція на незаконні "референдуми", проведені росією на окупованих українських територіях.

Обговорили конкретні кроки та заходи, над якими працюватимемо в цьому контексті, військову й оборонну співпрацю", наголосив український президент.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: