fbpx
Сьогодні
10:44 27 Вер 2022

Анексія окупованої частини України може відбутися до або незабаром після 1 жовтня, - ISW

English version here

Фото: Gettyimages

Кремль може оголосити про анексію окупованих територій України приблизно 1 жовтня

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що росія поспішає з оголошенням анексії, щоб примусово відправити українців на війну проти ЗСУ.

"Запланована Кремлем анексія окупованої України може відбутися до або незабаром після 1 жовтня, початку нормального осіннього призову в росії, щоб забезпечити можливість примусового призову українських цивільних воювати проти України.

Якщо це станеться, Кремль, швидше за все, накаже міністерству оборони росії включити українських цивільних осіб на окупованій і нещодавно анексованій українській території в російський цикл призову, розширивши примусову мобілізацію українських цивільних для боротьби проти України", повідомляють в Інституті вивчення війни.

Також ISW наголошує, що одним із мотивів для путіна об'явити мобілізацію та анексію разом є розширення примусової мобілізації українців.

Проте цивільні особи не відповідають критеріям поточного наказу РФ про часткову мобілізацію – майже ніхто з них у мобілізованих вікових категоріях, швидше за все, не мають досвід служби в російській армії.

Водночас "новостворених росіян" згідно з законодавством на анексованих територіях мали б право призвати на військову службу, додають аналітики.

У росії ж намагаються заспокоїти населення, успіхів – немає, оскільки протести відбулися щонайменше у 35 населених пунктах 25 вересня та як мінімум у 10 населених пунктах 26 вересня.

"Кремль проводить оголошену часткову мобілізацію в запас так, ніби це частковий призов, що загострює суспільне невдоволення", – наголошують аналітики.

Зазначимо, що 21 вересня російський диктатор володимир путін оголосив про проведення часткової мобілізації в росії. Пізніше відповідний указ з'явився на сайті Кремля, а міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що буде мобілізовано 300 тисяч осіб.

Через поспіх та відсутність інструкторів мобілізовані в росії опиняться на передовій в Україні після мінімальної підготовки.

У британській розвідці вважають, що путін найближчим часом може оголосити анексію окупованих територій, але це не дасть бажаного ефекту в РФ.

Також, як вважає розвідка Міноборони Британії, мобілізація в рф буде вкрай непопулярна.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: